GUÍA TURÍSTICA

Que pots fer al poblat NGÄBE BUGLÉ?

Pot experimentar la riquesa de les seves lluites i independència de tradicions. Amb l’opció de muntar a cavall, la compra de collarets i barrets fets a mà, i les vistes panoràmiques de la seva exuberant i verda llar, la seva aventura matutina obrirà els ulls i estarà plena d’amor i
estima per una bella forma de vida.

Cascada KIKI

A una hora de camí, des que aborda la boca de Soloy a Cerro Banco, dins l’àrea comarcal Ngäbe Buglé, s’amaga una de les tantes belleses que té el nostre Panamà.

Després de ser agitada com a fruita a liquadora, dins de la xiva, pel mal estat de la carretera, i després de creuar un extens riu, s’arriba al lloc des d’on calia baixar i caminar, més o menys 30 minuts, fins a arribar a la cascada.

Allà hi havia la cascada Qui Qui o Kiki, simplement bella i imponent, i mentre més baixava als seus peus, la seva rugir era més gran, la brisa i l’aigua esquitxant el meu rostre va ser tant que no podia mirar-la de front.

‘Kiki’ també és coneguda com el raig de ‘La Mestra’ pel fet que en aquest lloc va morir una mestra molt estimada pels vilatans.

 

Granja de Cacao Orgánic de Ngäbe-Buglé

“El cacao representa un emblema per a la nostra cultura,
per això és important per a l’ètnia rescatar el llegat
que van deixar els nostres avantpassats”

 

“El cacao és cultiu que aporta a la part ambiental treballant en sistemes agroforestal (SAF) perquè contribueix de manera important
a la conservació de l’ambient, promovent la reforestació i preservant la biodiversitat”

 Efe Bartolomé Ábrego, de 36 anys i natiu de la comarca Ngäbe Buglé.0

Vista aèrea del poblat Ngäbe Bugle

Restaurant Mrö Cafe

El restaurant Mrö Cafe, situat a Soloy, a la comarca de Ngäbe Bugle. Un lloc on podras gaudir del menjar tradicional de la comarca, on podras sentir la tranquilitat de la naturalessa i de la cultura. 

– Deixens la teva opinió

14 + 1 =